Vertaistuki

Harvinaisten sairauksien kohdalla vertaistuen löytäminen on usein erityisen tärkeää, mutta myös poikkeuksellisen haastavaa. Me autamme!

Ylläpidämme vertaistukirekisteriä, jossa on yli 150 harvinaista diagnoosia. Rekisterin avulla pyrimme siihen, että myös hyvin harvinaisiin sairauksiin löytyisi vertaistukea. Järjestämme myös diagnoosikohtaisia vertaistapaamisia perheille, joissa on harvinaissairas perheenjäsen sekä erillisiä tapaamisia harvinaiseen sairauteen kuolleiden lasten perheille. Sisaruksille toteutamme ihan omia vertaisviikonloppuja ja harvinaissairaille nuorille tapaamisia, nuorten iltoja ja chatteja. Silloin tällöin omia tapaamisia on myös isovanhemmille. Vertaistukitoiminnassamme yhdistyvät vertaistuki ja ammattilaisen ohjaus.

Lisätietoja vertaistukeen liittyvistä toiminnoistamme löydät valikosta. Autamme mielellämme kaikissa vertaistukeen liittyvissä asioissa ja ohjaamme tarvittaessa eteenpäin. Vertaistukea järjestetään myös Kehitysvammaisten Tukiliiton perhetyössä sekä paikallisyhdistyksissä.

Ota yhteyttä:

Vertaistoiminnan koordinaattori Sanna Kalmari
sanna.kalmari@tukiliitto.fi
044 7700 146