Sopeutumisvalmennuskurssit perheille, joissa lapsella on huuli- ja/tai suulakihalkio

Järjestämme vuosittain kolme sopeutumisvalmennuskurssia perheille, joissa lapsella on huuli- ja/tai suulakihalkio. Suositut kurssit on jaoteltu lapsen iän mukaan. 

Ajankohta    Kurssin kohderyhmä   Hakuaika päättyy
05.-09.10.2020    Leikki-ikäisten (3-6.v) halkiolasten perhekurssi   Kurssi täynnä, kysy peruutuspaikkoja  
23.-27.11.2020    Alakouluikäisten (7-12.v) halkiolasten perhekurssi     28.09.2020
25.-29.1.2021      Vauvaikäisten (0-2.v) halkiolasten perhekurssi   22.11.2020


Huom! Leikki-ikäisten kurssi siirtyi toukokuulta lokakuulle ja alakouluikäisten kurssi kesäkuulta marraskuulle koronapandemian vuoksi. Leikki-ikäisten kurssi on täynnä, mutta kysy peruutuspaikkoja. Alakouluikäisten kurssille mahtuu vielä uusia perheitä. 

Sopeutumisvalmennuskurssit kestävät 5 päivää (ma-pe). Kurssipaikkana toimii Iiris-keskus (Marjaniementie 74) Helsingin Itäkeskuksessa. Kurssitilat soveltuvat hyvin lapsiperheiden tarpeisiin ja majoittuminen on perhehuoneissa. Iirikseen on hyvät kulkuyhteydet myös julkisilla kulkuvälineillä ja läheltä löytyy vapaa-ajalle paljon tekemistä. 

Kurssin ohjelmassa on asiantuntijaluentoja, ajatusten ja kokemusten vaihtoa muiden perheiden kanssa sekä koko perheen yhteistä tekemistä. Vanhempien ohjelma sisältää tietoa ja keskustelua muun muassa hoidosta, kuntoutuksesta, voimavaroista vanhempana, lapsen itsetunnosta, sisaruudesta ja yhteiskunnan tukimuodoista. Kurssien sisällöt keskittyvät lapsen sen hetkiseen ikävaiheeseen. Luennoimassa ovat usein esimerkiksi kirurgi, hammaslääkäri, puheterapeutti ja psykologi. Lapsille on kurssilla päivisin omaa ohjelmaa, joka koostuu muun muassa toiminnallisista ryhmistä, leikistä ja ulkoilusta.

Kurssille hakeminen

Kurssille haetaan täyttämällä hakulomake verkossa. Pääset hakulomakkeeseen klikkaamalla tästä.

Kurssin järjestää Harvinaiskeskus Norio ja sen rahoittaa Sosiaali- ja terveysministeriö Veikkauksen tuotoilla. Yhteistyössä toimii SUHUPO ry. Osallistujille kurssi on maksuton. Kurssin sisällöllinen ohjelma vastaa Kelan sopeutumisvalmennuskurssin vaatimuksia, joten kurssin jälkeen Kelasta voi hakea ansionmenetyskorvauksena kuntoutusrahaa kurssipäivien ajalta sekä matkakuluihin matkakulukorvaukset omavastuun ylimenevältä osalta. Jos aiotte hakea näitä korvauksia, täytyy teillä olla lääkärinlausunto, jossa lääkäri suosittelee sopeutumisvalmennuskurssille osallistumista. Sen voi ladata skannattuna hakulomakkeeseen tai toimittaa postitse Harvinaiskeskus Norioon (Kornetintie 8, 00380 Helsinki). Lausunnon voi toimittaa hakemuksen lähettämisen jälkeen, mutta sen tulee olla Harvinaiskeskus Noriossa ennen kurssin alkua. Jos ette aio hakea Kelasta matkakuluja tai kuntoutusrahaa, lausuntoa ei tarvitse toimittaa.

Tarkista kunkin kurssin viimeinen hakupäivä ja hae kurssille ajoissa. Kaikille hakijoille ilmoitetaan valinnoista viikon sisällä hakuajan päättymisestä. Kurssille voidaan valita enintään kahdeksan perhettä. 

Lämpimästi tervetuloa kurssille!

Lisätietoja:

Kurssivastaava Johanna Valkonen
johanna.valkonen@tukiliitto.fi
p. 044 7767 615