Nuorille ja nuorille aikuisille

Nuorten omissa jutuissa voit tavata muita harvinaissairaita nuoria, vaihtaa ajatuksia, pitää hauskaa ja tulla sellaisena kuin olet, ilman ihmettelyä.

Vertaistukea

Järjestämme vuosittain oman vertaistapaamisen nuorille ja nuorille aikuisille, joilla on harvinainen sairaus. Vertaistapaamiseen nuoret tulevat yksin ilman vanhempia tai muita perheenjäseniä. Vertaistapaamiset on jaoteltu ikäryhmittäin siten, että 13-17-vuotiaille nuorille on oma tapaaminen ja 18-29-vuotiaille nuorille aikuisille on oma tapaaminen.

Vertaistapaamisten lisäksi järjestämme nuorille vuosittain vaihtelevia tempauksia esimerkiksi helmikuun lopussa vietettävän harvinaisten sairauksien päivän yhteydessä sekä vertaistapaamisen jälkitapaamisena verkossa. Tulevasta nuorten toiminnasta löytyy ajankohtaisin tieto tapahtumakalenteristamme.

Yksilöllistä tukea

Vertaistuen lisäksi meiltä saat myös yksilöllisempää tukea. Harvinainen sairaus voi herättää monenlaisia kysymyksiä ja pohdintoja, joiden kanssa ei tarvitse eikä kannata jäädä yksin. Lyhytkin juttuhetki luotettavan ja ymmärtävän henkilön kanssa voi olla merkittävä pohdintojen selkiyttämiseen. Kaikista asioista ei välttämättä aina halua jakaa vanhemmille tai ystäville. Kokeneet työntekijämme ovatkin tavoitettavissa juuri sinua varten. Tarjoamme keskustelutukea ja se on tarkoitettu myös nuorille ja nuorille aikuisille. Meihin voi olla yhteydessä puhelimitse, sähköpostitse ja tekstiviestitse. Voimme sopia myös tapaamisen paikan päälle toimistollemme Helsinkiin tai Tampereelle, tai videopuhelun esim. Teamsillä.

Lisätietoja:

Nuorten toiminnan vastaava Katri Lehmuskoski
katri.lehmuskoski@tukiliitto.fi 
p. 050 4390 073