Kurssit perheille, joissa lapsella on huuli- ja/tai suulakihalkio

Järjestämme vuosittain kolme kurssia perheille, joissa lapsella on huuli- ja/tai suulakihalkio. Suositut kurssit on jaoteltu lapsen iän mukaan. 

Ajankohta Kurssin kohderyhmä Hakuaika päättyy
23.-27.8.2021 Alakouluikäiset (n. 7-12.v) halkiolapset perheineen  31.7.2021
20.-24.9.2021 Vauvaikäiset (n. 0-2.v) halkiolapset perheineen 08.08.2021
29.11.-3.12.2021 Leikki-ikäiset (n.3-6 v.) halkiolapset perheineen 1.10.2021


Kurssit kestävät 5 päivää (ma-pe). Kurssipaikkana toimii Iiris-keskus (Marjaniementie 74) Helsingin Itäkeskuksessa. Kurssitilat soveltuvat hyvin lapsiperheiden tarpeisiin ja majoittuminen on perhehuoneissa. Iirikseen on hyvät kulkuyhteydet myös julkisilla kulkuvälineillä ja läheltä löytyy vapaa-ajalle paljon tekemistä. 

Kurssin ohjelmassa on asiantuntijaluentoja, ajatusten ja kokemusten vaihtoa muiden perheiden kanssa sekä koko perheen yhteistä tekemistä. Vanhempien ohjelma sisältää tietoa ja keskustelua muun muassa hoidosta, kuntoutuksesta, voimavaroista vanhempana, lapsen itsetunnosta, sisaruudesta ja yhteiskunnan tukimuodoista. Kurssien sisällöt keskittyvät lapsen sen hetkiseen ikävaiheeseen. Luennoimassa ovat usein esimerkiksi kirurgi, hammaslääkäri, puheterapeutti ja psykologi. Lapsille on kurssilla päivisin omaa ohjelmaa, joka koostuu muun muassa toiminnallisista ryhmistä, leikistä ja ulkoilusta.

Kurssille hakeminen

Kurssille haetaan täyttämällä hakulomake verkossa. Hakulomakkeeseen pääset klikkaamalla tästä.

Kurssin järjestää Harvinaiskeskus Norio ja sen rahoittaa Sosiaali- ja terveysministeriö Veikkauksen tuotoilla. Yhteistyössä toimii SUHUPO ry. Osallistujille kurssi on maksuton. Kurssin sisällöllinen ohjelma vastaa Kelan sopeutumisvalmennuskurssin vaatimuksia, joten kurssin jälkeen Kelasta voi hakea ansionmenetyskorvauksena kuntoutusrahaa kurssipäivien ajalta sekä matkakuluihin matkakulukorvaukset omavastuun ylimenevältä osalta. Jos aiotte hakea näitä korvauksia, täytyy teillä olla lääkärinlausunto, jossa lääkäri suosittelee kurssille osallistumista. Sen voi ladata skannattuna hakulomakkeeseen tai toimittaa postitse Harvinaiskeskus Norioon (Allergiatalo, Paciuksenkatu 19, 00270 Helsinki). Lausunnon voi toimittaa hakemuksen lähettämisen jälkeen, mutta sen tulee olla Harvinaiskeskus Noriossa ennen kurssin alkua. Jos ette aio hakea Kelasta matkakuluja tai kuntoutusrahaa, lausuntoa ei tarvitse toimittaa.

Tarkista kunkin kurssin viimeinen hakupäivä ja hae kurssille ajoissa. Kaikille hakijoille ilmoitetaan valinnoista viikon sisällä hakuajan päättymisestä. Kurssille voidaan valita enintään kahdeksan perhettä. 

Lämpimästi tervetuloa kurssille!

Lisätietoja:

Kurssivastaava Johanna Valkonen
johanna.valkonen@tukiliitto.fi
p. 044 7767 615