Tietoa

 

Tuotamme perustietoa harvinaissairauksista, erityisesti sellaisista oireyhtymistä joihin liittyy kehitysvamma. Tietolehtiset ja diagnoosikuvaukset löytyvät diagnoosikohtaista tietoa sivulta.  Artikkelitietokantamme kautta pääsee muualla tuotettuun suomenkieliseen tietoon harvinaissairauksista (potilasoppaat, lehtiartikkelit). Kysymyksiä ja vastauksia harvinaisista, perinnöllisistä sairauksista-sivustolla voi lukea palstalle v. 2016-19 tulleita kysymyksiä ja vastauksia.

Kokemustietoa - osioon olemme koonneet perheiden tarinoita. Jos haluat jakaa omia kokemuksiasi muille, ota yhteyttä lääketieteen toimittaja Johannaan: johanna.rintahaka(at)tukiliitto.fi

Jos et löydä etsimästäsi sairaudesta suomenkielistä tietoa, englanninkielistä voi hakea Orphanetista. Diagnoosikuvausten lisäksi sieltä saa tietoa mm. potilasyhdistyksistä, tutkimusprojekteista ja osaamiskeskuksista Euroopassa.

Tiedonhakuongelmissa voit ottaa yhteyttä meihin; autamme parhaamme mukaan. Otamme myös mielellään vastaan palautetta tietolehtisistä ja diagnoosikuvauksista.    

Yhteystiedot:
Informaatikko Leena Toivanen
leena.toivanen@tukiliitto.fi
044 7104 823

Harvinaiskeskus Norion tukipalvelut