Tapahtumakalenteri

Etsi tapahtumia

Tervetuloa tutustumaan tapahtumiimme! Löydät tältä sivulta kootusti tulevat tapahtumamme aikajärjestyksessä. Tapahtumat on jaettu eri kategorioihin ja voit tutustua vain myös tiettyjen kategorioiden tapahtumiin. Osaan tapahtumista ilmoittaudutaan tapahtumassa olevan ilmoittautumislomakkeen kautta, osassa on erilaiset ilmoittautumis- tai hakukäytännöt, joihin löydät tiedot tapahtuman kohdalta tai toisaalta sivuiltamme.

Harvinaiskahvilat ovat silloin tällöin järjestettäviä kaikille avoimia kohtaamispaikkoja. Tule nauttimaan herkuista ja tapaamaan meitä Norio-keskuksen väkeä ja muita, joita harvinaissairaudet jollain tapaa koskettavat. 

Tule mukaan harvinaissairaiden nuorten omiin juttuihin sekä halkionuorten kurssille! Nuorten toiminnot on tarkoitettu pääasiassa 13-17 -vuotiaille nuorille. Tapaamisia, illanviettoja, chatteja... - tule kaikkiin tai valitse mieleisesi!

Perhepäivät ovat kaikille avoimia päiviä, joissa pidetään hauskaa koko perheen voimin. Perhepäiviä järjestetään vuosittain yleensä kaksi. 

Järjestämme harvinaisiin ja perinnöllisiin sairauksiin liittyviä seminaareja ja koulutuksia usein yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa. Pääosin ammattilaisille suunnattujen seminaarien tavoitteena on lisätä heidän valmiuksiaan kohdata perheitä, joissa lapsella on harvinainen sairaus, vamma tai oireyhtymä. Diagnoosikohtaisissa seminaareissa perehdytään tiettyyn harvinaiseen sairauteen ja sen vaikutuksiin lapsen ja perheen arjessa. Seminaareja järjestetään myös esimerkiksi sisaruudesta, lapsen kuolemasta tai harvinaissairauksista yleensä. Seminaarien järjestämistä tukee Sosiaali- ja terveysministeriö Veikkauksen tuotoilla. 

Harvinaista sairautta sairastavien lasten ja nuorten sisaruksilla on usein yhtä paljon kysymyksiä mielessä ja tarvetta tuelle kuin kaikilla muillakin perheenjäsenillä. Sisarukset ovat tervetulleita kaikkiin koko perheelle tarkoitettuihin tapahtumiin, mutta olemme koonneet tälle sivulle vain sisaruksille suunnatut tapaamiset ja tapahtumat. Lisätietoa sisarustoiminnastamme löydät sivujemme sisarukset-osiosta.

Järjestämme koko perheelle suunnattuja perhekursseja halkiolasten perheille sekä harvinaista sairautta sairastavien nuorten perheille. Perhekurssien tarkoituksena on tukea lasta/nuorta ja hänen läheisiään arjessa sairauden tai vamman kanssa. Sivujemme kurssit -osiosta löydät tarkempaa tietoa kursseista sekä niille hakeutumisesta.

Järjestämme vertaistapaamisia perheille, joissa perheenjäsenellä on harvinainen sairaus, vamma tai oireyhtymä. Tapaamiset kohdennetaan erityisen harvinaisille ryhmille, joiden on muuten vaikeaa tavata toisiaan ja joille ei järjestetä vastaavaa toimintaa esimerkiksi järjestöissä. Järjestämme myös nuorten omia tapaamisia, sisarusten tapaamisia, isovanhempien tapaamisia sekä tapaamisen perheille, joissa lapsi on kuollut harvinaiseen sairauteen. Lue lisää vertaistukitoiminnastamme sivujemme vertaistuki-osiosta.

Löydät tältä sivulta menneitä tapahtumiamme muutaman viime vuoden ajalta.

Olemme vuosittain mukana esittelemässä toimintaamme erilaisilla messuilla, tapahtumissa ja vierailuilla. 

Tee kuvaus