AJANKOHTAISTA TILAA UUTISKIRJE OTA YHTEYTTÄ

Vertaistukirekisteri

Ylläpidämme vertaistukirekisteriä, joka on tarkoitettu helpottamaan vertaistuen löytämistä. Tällä hetkellä rekisterissämme on noin 100 erilaista diagnoosia sekä suuri määrä erilaisia kromosomipoikkeavuuksia. 

Rekisterissä olevat diagnoosit löydät tästä. Mikäli et löydä listasta etsimääsi diagnoosiasi, mutta toivot vertaistukea, suosittelemme liittymään rekisteriin, jotta tiedämme olla sinuun yhteydessä, mikäli muita yhteydenottoja tulee. Tiedot säilyvät rekisterissä viisi vuotta.

Rekisteriin ilmoittautuessasi voit valita jommankumman tai molemmat seuraavista vaihtoehdoista:

  • a) Voit toivoa vertaistukea itsellesi/perheellenne esimerkiksi silloin, kun elämä harvinaisen sairauden kanssa on uutta ja toivoisit ajatusten vaihtoa sellaisen perheen/henkilön kanssa, joka on elänyt arkea vastaavassa tilanteessa mahdollisesti pidempään. Kun saamme täyttämäsi ilmoittautumislomakkeen vertaistukirekisteriin, otamme sinuun yhteyttä ja lähetämme mahdollisesti löytyneen vertaistukiperheen/henkilön yhteystiedot sinulle postitse. Jos toista samalla diagnoosilla ei rekisteristämme löydy, olemme joka tapauksessa yhteydessä niin voimme yhdessä miettiä muita vertaistuen väyliä.
     
  • b) Voit ilmoittaa halukkuutesi toimia vertaistukena silloin, kun haluat kohdata muita, joilla itsellä/perheessä on sama harvinainen sairaus ja oma tilanteesi on sellainen, että koet voivasi tukea muita, joille tilanne on ehkä aivan uusi. Otamme sinuun aina yhteyttä ennen kuin tietojasi välitetään eteenpäin vertaistukea toivovalle.

Voit ilmoittautua rekisteriin täyttämällä tämän lomakkeen ja lähettämällä sen meille Norio-keskukseen. 

Ota yhteyttä:

Vertaistoiminnan koordinaattori Sanna Kalmari
sanna.kalmari@rinnekoti.fi
p. 044 7700 146