AJANKOHTAISTA TILAA UUTISKIRJE OTA YHTEYTTÄ

Sopeutumisvalmennuskurssit perheille, joissa lapsella on huuli- ja/tai suulakihalkio

Järjestämme vuonna 2018 kolme sopeutumisvalmennuskurssia perheille, joissa lapsella on huuli- ja/tai suulakihalkio. Suositut kurssit on jaoteltu lapsen iän mukaan. 

Ajankohta Kurssin kohderyhmä Hakuaika päättyy
25.-29.6.2018 Alakouluikäisten (7-12.v) halkiolasten perhekurssi      23.5.2018
6.-10.8.2018 Leikki-ikäisten (3-6.v) halkiolasten perhekurssi     15.6.2018
12.-16.11.2018    Vauvaikäisten (0-2.v) halkiolasten perhekurssi 10.10.2018

 

Sopeutumisvalmennuskurssit kestävät 5 päivää (ma-pe). Norio-keskuksella ei ole omia kurssitiloja, joten vuonna 2018 kurssipaikkana toimii Iiris-keskus (Marjaniementie 74) Helsingin Itäkeskuksessa. Kurssitilat soveltuvat hyvin lapsiperheiden tarpeisiin ja majoittuminen on perhehuoneissa. Iirikseen on hyvät kulkuyhteydet myös julkisilla kulkuvälineillä ja läheltä löytyy vapaa-ajalle paljon tekemistä. 

Kurssin ohjelmassa on asiantuntijaluentoja, ajatusten ja kokemusten vaihtoa muiden perheiden kanssa sekä koko pe.rheen yhteistä tekemistä. Vanhempien ohjelma sisältää tietoa ja keskustelua muun muassa hoidosta, kuntoutuksesta, voimavaroista vanhempana, lapsen itsetunnosta, sisaruudesta, päivähoitoon ja koulunkäyntiin liittyvistä asioista ja yhteiskunnan tukimuodoista. Luennot vaihtelevat kursseittain ja keskittyvät lapsen sen hetkiseen ikävaiheeseen. Lapsille on kurssilla päivisin omaa ohjelmaa, joka koostuu muun muassa toiminnallisista ryhmistä, leikistä ja ulkoilusta.

Kurssille haetaan hakulomakkeella, jonka saat ladattua alta. Mikäli perhe haluaa hakea Kelasta tukea matkakustannuksiin tai kurssin ajalta kuntoutusrahaa, hakemuksen liitteeksi tarvitaan kopio lääkärinlausunnosta; ote epikriisistä, B-lausunto tai muu lääkärinlausunto, josta käy ilmi lapsen terveydentila sekä toimintakyky. Lääkärinlausunnossa tulee olla myös suositus kurssille. Kurssin sisällöllinen ohjelma vastaa Kelan sopeutumisvalmennuskurssin vaatimuksia, joten kurssin jälkeen vanhemmat voivat hakea Kelalta ansionmenetyskorvauksena kuntoutusrahaa kurssipäivien ajalta sekä matkakuluihin matkakulukorvaukset omavastuun ylimenevältä osalta. 

Hakuohje + hakulomake (word-muodossa)
Hakuohje + hakulomake (PDF-muodossa)

Kurssimainos (PDF-muodossa)

Kurssit rahoittaa Sosiaali- ja terveysministeriö Veikkauksen tuotoilla. Yhteistyössä toimii SUHUPO ry

Lisätietoja:

kurssivastaava Kirsi Aho
kirsi.aho@rinnekoti.fi
p. 044 776 4409