AJANKOHTAISTA TILAA UUTISKIRJE OTA YHTEYTTÄ

Keskustelutuki ja neuvonta

Tarjoamme keskustelutukea ja neuvontaa, kun harvinaiseen sairauteen ja/tai perimään liittyvät asiat mietityttävät.

Keskustelutukea ja neuvontaa tarjoavat periytyvyysneuvoja (koulutukseltaan perinnöllisyyslääketieteeseen erikoistunut kätilö) sekä geneetikko. Yhdessä voimme pohtia esimerkiksi riskiä sairastua suvussa olevaan sairauteen tai harvinaisen sairauden diagnoosia ja sen vaikutuksia elämään. Autamme myös ohjautumaan eteenpäin tutkimusten, palveluiden ja tiedon lähteille.  Palvelu on avointa kaikille, eikä yhteydenottoon tarvita lähetettä. Harvinaissairaille lapsille ja nuorille sekä heidän sisaruksilleen tarjoamme ikätasoista, ihmisen perimään ja sairauksiin liittyvää neuvontaa, joka usein auttaa ymmärtämään omaa/sisaruksen erilaisuutta.

Palvelun periaatteet

Keskustelutuki ja neuvonta on luottamuksellista ja työntekijää sitoo vaitiolovelvollisuus. Vaikka tapaamisia olisi useita, ei siitä synny hoitosuhdetta, johon sovellettaisiin lakia potilaan asemasta ja oikeuksista. Yhteydenotoista ei myöskään pidetä potilasrekisteriä. Kirjaamme yhteydenotot anonyymeinä omaan käyttöömme palvelun kehittämistä varten. Palvelun rahoittaa Sosiaali- ja terveysministeriö Veikkauksen tuotoilla ja palvelemme sinua maksutta.

Voit ottaa yhteyttä puhelimitse tai sähköpostitse, halutessasi myös anonyymisti. Kasvokkain tapaamiset onnistuvat ennakkovarauksella tiloissamme Helsingissä. 

Ota yhteyttä:

Periytyvyysneuvoja Ulla Parisaari
ulla.parisaari@rinnekoti.fi
p. 044 5765 439

Video: Ulla Parisaari kertoo Keskustelutuki ja neuvonta -palvelusta