Artikkeli

Vertaistuki on tärkeää myös isovanhemmille

Isovanhempien vuotuisessa vertaistapaamisessa on tällä kertaa aiheena erityinen sisaruus.

Lapsen harvinainen sairaus koskettaa usein paitsi vanhempia ja sisaruksia, myös lähipiiriä, kuten isovanhempia. Joissakin perheissä isovanhempien rooli perheen arjen apuna voi olla hyvinkin suuri. Silti isovanhemmat jäävät usein vaille tietoa ja tukea. Norio-keskus järjestää nyt kolmatta kertaa isovanhempien vertaistapaamisen yhteistyössä Helsingin Kehitysvammatuki 57 ry:n kanssa. Kahdessa edellisessä tapaamisessa kolme tuntia on hurahtanut vauhdilla ja puheissa ovat pyörineet muun muassa huoli lapsista ja lapsenlapsista, lapsenlapsen sairauden herättämät tunteet, perinnöllisyyteen liittyvät asiat sekä suuri ylpeys omasta erityisestä lapsenlapsesta. 

Viime tapaamisessa puheeksi tulivat myös erityisen lapsenlapsen sisarukset. Isovanhemmat ovat usein merkittävässä roolissa pitämässä huolta sisaruksista silloin, jos sairaan tai vammaisen lapsen hoito vaatii erityisen paljon vanhempien aikaa. Isovanhemmat pohtivat kuinka he voisivat parhaiten tukea sisaruksia ja millaisia haasteita erityislapsen sisaruuteen yleisesti liittyy. Tämän kertaisessa tapaamisessa keskitytään Erityinen sisaruus -projektin vastaavan Milla Bergmanin johdolla näihin kysymyksiin. Tapaaminen järjestetään 11.5. klo 17-20 Helsingin Kehitysvammatuki 57 ry:n tiloissa Helsingissä (Läntinen Brahenkatu 2, 4 krs.) Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan! Tapaaminen on avoin kaikille isovanhemmille, joskus ennen mukana olleille ja ihan uusille kävijöille.

Norio-keskuksen keskustelutuki ja neuvonta on suunnattu myös isovanhemmille. Yhteyttä voi ottaa missä tahansa lapsenlapsen harvinaiseen sairauteen tai perinnöllisyyteen liittyvässä asiassa. Lue lisää täältä. 

<

Lisää uutisia