Artikkeli

Sisarusten päivää juhlistetaan eri puolilla Suomea

10.4. vietetään kansainvälistä sisarusten päivää. Erityinen sisaruus -projekti tekee päivää tunnetuksi myös Suomessa ja järjestää sisaruksille suunnattuja tapahtumia.

Sisarusten päivä on alunperin yhdysvaltalaisen Claudia Evartin lanseeraama päivä. Hän menetti varhain molemmat sisaruksensa ja halusi sisarusten päivän myötä muistuttaa sisarussuhteiden merkityksestä. Erityinen sisaruus -projekti puolestaan tuottaa tietoa liittyen erityislasten sisarusten tukemiseen ja sisarusten päivän idea sisaruussuhteiden merkityksen korostamisesta sopii projektiin erinomaisesti. Viime vuonna päivää tuotiin esiin "Olet mulle tärkeä" -kampanjan myötä sosiaalisessa mediassa, mutta tänä vuonna päivää vietetään entistä monipuolisemmin.

Sisarusten päivän tapahtumia järjestetään eri puolilla Suomea useiden eri yhteistyökumppanien voimin. Lauantaina 1.4. aloitetaan Kuopiossa ja Tampereella. Kuopiossa on useita toimintapisteitä, suurimmat torilla sekä perheentalolla. Torilla on muun muassa taikuri-jonglööri ja klo 13 maailman suurin sisaruuspiiri, johon toivotaan paikalle eri ikäisiä sisaruksia. Tampereella Tulppaanitalossa päivän ohjelma on suunnattu erityisesti alakouluikäisille erityislapsille ja heidän sisaruksilleen. Luvassa on erilaisia työpajoja sekä herkkuja! Oulussa järjestetään ilta ensisijaisesti kehitysvammaisten lasten/nuorten 9-15 -vuotiaille sisaruksille tiistaina 10.4. Iltaa vietetään pizzan ja valokuvauksen merkeissä.

Norio-keskus on mukana järjestämässä sisarusten päivää Helsingissä lauantaina 8.4. Kulttuurikeskus Korjaamolla on luvassa naurujoogaa, sisarusten voimauttavaa valokuvatyöpaja, sarjakuvapaja ja bändipaja. Päivän kruunaa ihana ja upeaääninen Diandra! Samana päivänä on myös sisaruusaiheinen teatteripaja Teatterimuseossa.

Kaikista tapahtumista löydät tarkemmat tiedot ja ilmoittautumisohjeet Erityinen sisaruus -sivustolta. Erityinen sisaruus on STEA:n rahoittama yhteistyöprojekti, jossa on Norio-keskuksen lisäksi mukana Kehitysvammaisten Tukiliitto ry, Sylva ry ja TATU ry. 

<

Lisää uutisia