Artikkeli

Harvinaisten sairauksien päivää vietetään 28.2., osallistu tapahtumiin!

Kansainvälistä harvinaisten sairauksien päivää vietetään vuosittain helmikuun viimeisenä päivänä. Tänä vuonna päivän teemana on tutkimus.

Harvinaiset-verkosto ja HARSO ry järjestävät päivän kunniaksi Turussa, TYKS:n auditoriossa 28.2. aamupäiväseminaarin, jossa käsitellään harvinaissairauksien tutkimusta ja tutkimuksen merkitystä harvinaissairauksien hoidossa. Seminaari on suunnattu kaikille asiasta kiinnostuneille. Osallistuminen on maksutonta, mutta edellyttää ennakkoilmoittautumista 19.2. mennessä. Seminaaria voi seurata myös verkossa ja etäkatsomoissa osoitteessa:

https://www.youtube.com/watch?v=NT58pRuJPjw

Tutkimusteema muistuttaa harvinaissairauksien tutkimuksen tärkeydestä ja merkityksestä harvinaissairaiden elämään. Teema on jatkuvasti ajankohtainen, sillä harvinaissairauksia tutkitaan paljon ja uusia löytöjä tehdään jatkuvasti niin diagnosoinnin kuin hoidonkin osalta. Yhdettätoista kertaa vietettävää harvinaisten sairauksien päivää juhlistetaan eri puolilla maailmaa monin tavoin. Jokainen voi osallistua päivän kampanjamateriaalin levittämiseen ja tehdä sillä tavoin harvinaisia sairauksia tunnetummiksi. Eurordisin sivustolta löytyy paljon päivään liittyvää tietoa ja materiaaleja. 

Norio-keskus ottaa pienen varaslähdön päivään ja järjestää Wonder-elokuvan yksityisnäytöksen Kino Tapiolassa Espoossa lauantaina 24.2. Wonder-elokuva on lämminhenkinen tarina harvinaista sairautta sairastavasta Auggiesta, erilaisuudesta ja suvaitsevaisuudesta. Lue lisää ja ilmoittaudu tapahtumakalenterissamme. 

 

Harvinaisten sairauksien päivän video 2018:

<

Lisää uutisia