Artikkeli

Aika hakea syksyn sopeutumisvalmennuskursseille

Syksyn sopeutumisvalmennuskursseille kannattaa hakea ennen kesälaitumille heittäytymistä.

Hakuaika kursseille päättyy kaksi kuukautta ennen kurssin alkua ja syksyn kursseille onkin hyvä aika hakea nyt. Esimerkiksi elokuussa on kursseja, joille ehtii vielä hakea toimimalla nopeasti. Suurin osa kursseistamme on Kelan rahoittamaa kuntoutusta ja niille haetaan Kelan lomakkeella, jonka voi kuitenkin toimittaa suoraan meille Norio-keskukseen. Liitteeksi tarvitaan lääkärintodistus, jossa lääkäri suosittelee kurssia. STEA:n rahoituksella on syksyllä tulossa nuorten perhekurssi FRAX-nuorille perheineen sekä vauvaikäisten halkiolasten kurssi. 

Norio-keskuksessa on järjestetty perheiden sopeutumisvalmennuskursseja jo 90-luvun alkupuolelta lähtien. Vuosien varrella on vaihtunut niin Norio-keskuksen nimi, kurssien otsikot kuin tilatkin Ruusulankadulta Töölöstä Pitäjänmäelle. Paljon on kuitenkin säilynyt myös ennallaan. Vuonna 2016 tehdyssä asiakastutkimuksessamme 120 vastaajaa koki saaneensa sopeutumisvalmennuskurssilta muun muassa lisää voimia arkeen, arjesta irtaantumisen kokemuksen, vertaistukea muilta kurssilaisilta sekä tukea ja neuvontaa. Norio-keskuksen asiakkaat kiittelevät usein kurssin jälkeen erityisesti harvinaissairaudet hyvin tuntevaa pitkään työskennellyttä henkilökuntaamme, mahdollisuutta pysähtyä viikoksi pohtimaan eri kanteilta asioita, joihin ei arjessa ehdi aina keskittyä sekä Norio-keskuksen intiimejä tiloja. Tiloissamme on kerrallaan vain yksi kurssi ja kaikki tapahtuu samoissa tiloissa. Tämä antaa erään vanhemman sanoin "mahdollisuuden hipsiä villasukissa iltapalalle juttelemaan muiden vanhempien kanssa lasten nukkuessa" ja toisaalta lapsille vapauden liikkua rajatusti ilman pelkoa karkaamisesta. Sopeutumisvalmennuskurssille osallistutaan koko perheen voimin. Ohjelmassa on ryhmämuotoista toimintaa erikseen kuntoutujlapsille, sisaruksille ja vanhemmille sekä yhteisesti koko perheelle.

Mikäli mietit kurssien soveltuvuutta perheellenne, etsit teille sopivaa kurssia tai haluat lisätietoa, ota meihin yhteyttä, autamme mielellämme! Tutustu tuleviin kursseihimme täällä.

Lisätietoja:

Kuntoutussuunnittelija Päivi Taanila
paivi.taanila@rinnekoti.fi
040 5658 192

<

Lisää uutisia